Působím jako konsultant a lektor pro oblast zdravého životního stylu, v němž výživa sehrává velmi významnou roli. Jsem rovněž autorem několika publikací o této problematice. Jednou z nich je i titul „É-čka v potravinách“. Své posluchače a klienty vedu k dodržování zásady „sezona – region“, tj. k tomu, aby jedli přednostně to, co se urodí v dané sezoně v jejich regionu a dávali přednost přípravě stravy z čerstvých surovin. Jsem si vědomý toho, že dodržet tuto zásadu na 100 % není v dnešní době jednoduché, takže když už musí člověk jíst stravu připravenou z polotovarů, je dobré se orientovat na produkty obsahující co nejméně látek, které tělo zpracovat prostě neumí. Nemluvě o látkách, které mu přímo škodí. Jsem přesvědčený, že projekt CEFF pomůže zvýšit informovanost a usnadní lidem orientaci v tom, které potraviny by měli ve svém stravování preferovat.