Éčka v potravinách - co EU povoluje a ČR nikoli?
V EU ano, v ČR ne
Podezření z nepříznivého vlivu na lidské zdraví čelí hlavně tyto konzervační látky:
Číslo E |
Látka |
E 201 |
Sorban sodný |
E 209 |
Heptyl p-hydroxybenzoát |
E 225 |
Siřičitan draselný |
E 236 |
Kyselina mravenčí |
E 237 |
Mravenčan sodný |
E 238 |
Mravenčan vápenatý |
E 240 |
Formaldehyd |
E 264 |
Octan amonný |
E 265 |
Kyselina octová bezvodá (anhydrid k. octové) |
E 266 |
Octan sodný, bezvodý |
Externí odkaz: http://www.stylemagazin.cz/index.php/gastronomie-a-restaurace/-recepty/2872-eka-v-potravinach-co-eu-povoluje-a-r-nikoli