Vážíme si vašeho soukromí

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami.

Nastavení
Odmítnout vše
Přijmout vše
Nezbytné/funkční

Jedná se o nezbytné cookies, bez kterých by nebylo možné stránky reálně provozovat. Zahrnují např. cookies pro ukládání zvolených nastavení či zapamatování přihlášení.

Vždy aktivní

Analytické

Tyto cookies se používají k měření a analýze návštěvnosti našich webových stránek (množství návštěvníků, zobrazené stránky, průměrná doba prohlížení atd.). Souhlasem nám umožníte získat data o tom, jak naše stránky užíváte.


Marketingové

Používají se pro účely reklam zobrazovaných na webových stránkách třetích stran, včetně sociálních sítí a kontextové reklamy. Jsou přizpůsobeny vašim preferencím a pomáhají nám měřit účinnost našich reklamních kampaní. Pokud je deaktivujete, bude se vám při procházení internetu i nadále zobrazovat reklama, ale nebude vám přizpůsobená na míru a bude pro vás méně relevantní.


Uložit nastavení
Přijmout vše

Éčka v potravinách - co EU povoluje a ČR nikoli?

V EU ano, v ČR ne

Podezření z nepříznivého vlivu na lidské zdraví čelí hlavně tyto konzervační látky:

Číslo E

Látka

E 201

Sorban sodný

E 209

Heptyl p-hydroxybenzoát

E 225

Siřičitan draselný

E 236

Kyselina mravenčí

E 237

Mravenčan sodný

E 238

Mravenčan vápenatý

E 240

Formaldehyd

E 264

Octan amonný

E 265

Kyselina octová bezvodá (anhydrid k.   octové)

E 266

Octan sodný, bezvodý

 

 

 

 

Externí odkaz: http://www.stylemagazin.cz/index.php/gastronomie-a-restaurace/-recepty/2872-eka-v-potravinach-co-eu-povoluje-a-r-nikoli